OVER ONS

Welkom bij L&J Theater vzw, een Kempische theatergroep met een jeugdige bezetting die streeft naar het brengen van kwalitatieve voorstellingen voor een breed publiek. We proberen met onze voorstellingen het publiek altijd te amuseren, te verrassen en te ontroeren. We binden ons niet aan een genre, wij maken ons eigen soort theater...

Twee boezemvrienden, Lode Bertels en Julia Dupont, die elkaar leerden kennen op de theaterafdeling van De!Kunsthumaniora in Antwerpen, kregen in 2008 het idee om zelf een productie op de planken te brengen. En dit deden ze. In maart 2009 was hun eerste productie, "Une romance en France", een feit. De productie, die speelde in het ontmoetingscentrum van Lichtaart, was kleinschalig, maar smaakte naar meer...

Na de herneming van "Une romance en France" in november 2010 in CC 't Schaliken in Herentals werd besloten L&J Theater om te dopen tot een vzw. En zo geschiedde: op 8 januari 2011 werd L&J Theater, L&J Theater vzw en eén ding stond vast: deze vereniging had alles in huis om uit te bloeien tot een mooie en creatieve organisatie.

L&J Theater bracht in 2012 als eerste Vlaamse gezelschap de Nederlandse klassieker "Ja Zuster, Nee Zuster" op Belgische grond. Om het tienjarig bestaan van de groep te vieren hernam L&J Theater de succesproductie in 2018 in het Bobbejaanland Theater. 

in 2019 slaagde L&J Theater er in de rechten te verkrijgen van de Broadwaymusical "Cabaret" en voerde deze met succes én een live-band op in het Bobbejaanland Theater.

Intussen staan er al een tiental producties op de teller, gaande van thrillers over westerns tot komedies. L&J Theater kenmerkt zich door de combinatie van spel, muziek en zang waarbij de kwaliteit van kostuums, decors en omkadering hoog in het vaandel wordt gedragen. Die aanpak weet het publiek duidelijk te smaken, want elk jaar vinden meer en meer mensen de weg naar onze producties.

 

TOP